Siste innlegg

Tiur dublé på rypejakt i Snåsa

Skrevet av Sindre Wrangell
29-09-2010 12:00
Sindre og Tinka på rypejaktJeg kan ikke skryte av verdens beste fuglehund selv om gordonsetteren min i sin ungdom fikk en jaktpremie. Noen ganger skal en allikevel være heldig...
 
På vei opp på fjellet tar jeg en pause. Tinka er langt ute i skogen og jeg hører at hun får los - hvis hun støkker fugl går hun etter med masse bjeffing. Jeg har kommet så langt at jeg har sluttet å irritere med over disse unotene så jeg setter meg ned og tar ut patronene av hagla.
 

Tiur på vingene

Mens jeg sitter der og hører glade bjeff fra Tinka oppe i lia kommer plutselig en tiur seilende og setter seg i toppen av treet jeg sitter under. Den er tydelig vis mest opptatt av å føle med om hunden har klart å følge etter og merker ikke at jeg plukker opp hagla, fisker frem 2 patroner og lader. BANG - tiuren går rett i bakken.
 

Mer flaks

Men ikke nok med det. Mens jeg står der og funderer over mitt utrolige hell hører jeg det flakser i tunge vinger. Og jammen er det ikke en tiur til som kommer seilende nedover. Den bremser opp i lufta for å så seg ned i et tre 10 meter unna, men kommer ikke så langt. Denne gangen har jeg jo en ladd hagle og tiur nr. 2 går rett i bakken den også.
 
Helt dublé kan det vel ikke kalles, men mer hell har jeg ikke hatt siden. Det var bare å ta turen hjemover igjen med 2*5kg tiur i sekken.
 
Noen ganger kan det lønne seg å ha en rampete hund...
 
Tiur duble og fornøyd jeger

Kategori: Jaktglede

Kommentarer

Det finnes ingen kommentarer til dette innlegget

Skriv en ny kommentar

 
 
© Jaktglede 2011
 
Jaktglede forbeholder seg retten til å slette kommentarer til våre blogginnlegg dersom disse er usakelige eller fiendtlige overfor jakt generelt.